Favourite haircare products

[English below]

Follow my blog with Bloglovin

In m’n allereerste échte blogpost stel ik jullie graag een paar van m’n favoriete haarverzorgingsproducten voor. Zelf heb ik witblonde lokken die heel wat onderhoud vragen, zowel in kleurbehoud als in het gezond en glanzend houden ervan. DSC_0490

Om m’n haar glanzend en gezond te houden, gebruik ik de shampoo en conditioner van Inecto op basis van kokosolie. Deze heten ook wel Pure Coconut. De kokosolie hierin gaat droog haar tegen en herstelt dus de glans in je lokken. Bovendien merk ik ook dat m’n haar er zacht van wordt en makkelijker doorkambaar. Een klein minpuntje aan de shampoo is dat ze het recept recent hebben aangepast en de shampoo waterig is dan voorheen waardoor hij snel van je hand loopt. Maar hij is nog even effectief, dus zeker nog de moeite waard.

Ze zijn dus zeker een must-have voor droog, beschadigd haar. Ik gebruik ze dan ook al sinds ik m’n haar witblond heb. Een mooi pluspunt: ze zijn vegan en voor 90% natuurlijk.

(Leuk weetje: indien je deze shampoo/conditioner niet hebt, maar toch snel gezonder en glanzender haar wil hebben, kan je een masker van kokosolie op je haar doen. Werkt ook heel erg goed.)

Natuurlijk, als je witblond of geblondeerd haar hebt is het heel erg belangrijk om je kleur goed te onderhouden aangezien je haar anders wel eens een gelige tint zou kunnen krijgen doorheen de wasbeurten. Hiervoor gebruik je zilvershampoo die de gele tinten in je haar tegenwerken door middel van een paarse kleur en je dus een zilvere schijn (kunnen) geven. Ik gebruik een aantal verschillende zilvershampoos, maar stel er hier twee voor.

DSC_0499
De eerste is die van L’Oréal en ook m’n eerste zilvershampoo die ik ooit kocht. Hij komt in een handige bus met pomp voor een makkelijke dosering. Je kan hem mengen tussen je gewone shampoo of hem ook zo op je haar doen. Een minpuntje van deze shampoo is wel de geur, aangezien hij wel een chemische geur heeft, een beetje zoals de kleuringen bij de kapper. Ik vind hem ook niet zo effectief, dus ik masseer die in m’n haar en laat hem dan even intrekken voor een beter effect.

DSC_0496Tenslotte heb ik ook Daddy-O van Lush. Deze is vegan, gemaakt van viooltjes en citroensap en heeft een aangename geur in tegenstelling tot de meer chemische geur van andere zilvershampoos. Op het eerste zicht is hij iets minder effectief dan die van L’Oréal of Clairol’s Shimmer Lights, maar dat komt dan waarschijnlijk weer omdat hij ook iets gezonder is voor je haar.

Zo, nu weten jullie ook weer wat meer over mijn favoriete haarproductjes en kunnen jullie ze zelf ook eens uittesten. Laat me weten wat jullie leuk/minder leuk vinden of wat jullie favoriete producten zijn!

Saskia


In my first real blogpost, I will introduce to you some of my favorite haircare-products. Since I have white hair myself, it takes a great amount to keep my heart looking healthy as well as keep the colour without damaging it too much.

To keep my hair healthy and shiny, I use the coconut oil-based shampoo and conditioner from Inecto, from the Pure Coconut range. [See the first picture above]. The coconut oil in these products will help repair your hair, making it healthy and shiny again. It will also make your hair soft and easier to comb through. A minor fault though is that since they’ve recently adjusted the recipe of the shampoo, it has become more watery and easily falls of your hand. However, it still is just as effective as it used to be so it is still worth buying.

Briefly, when confronted with dry and damaged hair, this product is a must have. I personally have been using it since I bleached my hair this white. And a nice asset: they are vegan and have for 90% natural ingredients.

(Fun to know: if you quickly want shinier and healthier hair but do not have these products at hand, you can just use pure coconut oil as a mask on your hair. Works just as well too.)

Ofcourse when having bleached hair, it is very important to maintain the blonde colour with a silvershampoo, as it will otherwise quickly get a yellow shine. The silvershampoo will counter any yellow tints in your hair with the purple tint of the shampoo and give it a whiter/blonder or greyish colour, depending on how much you use. I use several different silver shampoos but I will only introduce two.

The first one is from L’Oréal and it is also the first silver shampoo I’ve ever bought. [See the second picture above]. It comes in a nice and handy bottle with a pump for easy dosage. It is recommended to mix it between your normal shampoo, but you can also put it on your hair pure out of the bottle. A small disadvantage is the more chemical smell however, like how dyes smell at the hair salon. I also do not find it as effective as Clairol’s Shimmer Lights for example, so I just massage it in my hair and leave it in for about a minute or so before rinsing it out.

Lastly, I also use Daddy-O from Lush sometimes. [See the third picture above]. This one is vegan and made from lemon juice and violets and it actually smells really nice, not chemical. However, at first sight it seems to me that it is less effective than the silvershampoos from either L’Oréal or Clairol, but it is probably due to the fact that it is healthier for your hair.

Now you know a bit more about my favorite haircare products and maybe can test them out yourselves. Let me know what you like/dislike about these products or just let me know what your favorite products are!

Saskia

4 thoughts on “Favourite haircare products

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s